DDS-MAP på infodagen for EU-projekter i FDMZ

Onsdag den 24. april 2024 arrangerede Fakultet for Tandmedicin og Sundhed Osijek en infodag med EU-projekter i FDMZ, hvor DDS-MAP blev præsenteret med 3 andre projekter fra fakultetet, hvis implementering er undervejs.

Projektet "EduCanNURS - Towards Cancer Care Continuum Approach in Undergraduate Nursing Education";
projektet "The Dynamic Digital Skills for Agility and Resilience in Medical and Allied Professions (DDS-MAP)";
projekt ”Styrkelse af implementering af berettiget og optimeret brug af ioniserende stråling i medicin” i
projekt "Mod sikre, optimerede og personaliserede radiologi- og strålebehandlingsprocedurer for gravide patienter"

Det blev tilrettelagt for at vise andre lærere, som måske endnu ikke er i gang med at skrive projektforslag, som er rigtig administrativt krævende, at det er muligt. Projekterne er forskellige af karakter, når man tager i betragtning, at vi uddanner kommende tandlæger, men også mestersygeplejersker og fysioterapeuter. Så vi har to projekter, der omhandler strålebeskyttelse, et projekt, der skal udvikle en platform, der sikrer den digitale kompetence hos alle interessenter i sundhedsvæsenet, som involverer 10 lande og 15 partnerinstitutioner og er 2,4 millioner euro værd, og der er også et projekt til udvikle en platform for uddannelse af sygeplejersker i onkologisk pleje på bachelorniveau – understregede professor Martina Smolić, Ph.D., prodekan for naturvidenskab og postgraduate studier ved Det Tandmedicinske Fakultet Osijek.

Tak til Jasenka Crnković, viceborgmester i byen Osijek og professor Sonja Vila, Ph.D., vicerektor for videnskab, teknologier, projekter og internationalt samarbejde ved Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, for deres deltagelse i infodagen og deres støtteord til fakultetets undervisere og studerende involveret i fakultetets videnskabelige arbejde.

Ved denne lejlighed blev foredraget holdt af personalet på Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, M.Sc. sc. Darija Krstić om emnet "EU-midler – muligheder i et nyt finansielt perspektiv" og Martina Šuto om emnet "Erasmus+-program ved Universitetet i Osijek – individuel mobilitet og projektsamarbejde".

Katarina Judnić, en studerende ved Fakultetet for Tandmedicin og Sundhed Osijek, og den kommende studerende Gennaro Orofino fra College of Foggia i Italien, som studerer på vores fakultet i dette semester som en del af Erasmus+ mobilitet, delte deres erfaringer med Erasmus+ mobilitet.

Rul til toppen