DDS-MAP EU-hankkeiden infopäivällä FDMZ:ssä

Keskiviikkona 24.4.2024 Hammaslääketieteen ja Terveystieteen tiedekunta Osijek järjesti FDMZ:n EU-hankkeiden Infopäivän, jonka aikana esiteltiin DDS-MAP ja 3 muuta tiedekunnan hanketta, joiden toteutus on käynnissä.

Projekti "EduCanNURS – Towards Cancer Care Continuum Approach in Undergraduate Nursing Education";
projekti "Dynamic Digital Skills for Agility and Resilience in Medical and Allied Professions (DDS-MAP)";
hanke "Ionisoivan säteilyn perustellun ja optimoidun käytön vahvistaminen lääketieteessä" i
-projekti ”Kohti turvallisia, optimoituja ja yksilöityjä radiologian ja sädehoidon toimenpiteitä raskaana oleville potilaille”

Se järjestettiin osoittamaan muille opettajille, jotka eivät ehkä vielä osaa kirjoittaa hanke-ehdotuksia, jotka ovat todella hallinnollisesti vaativia, että se on mahdollista. Projektit ovat luonteeltaan erilaisia, kun otetaan huomioon, että koulutamme tulevia hammaslääkäreitä, mutta myös mestarihoitajia ja fysioterapeutteja. Meillä on siis kaksi säteilysuojelua käsittelevää hanketta, terveydenhuollon kaikkien sidosryhmien digitaalisen osaamisen turvaavan alustan kehittämishanke, johon osallistuu 10 maata ja 15 kumppaniinstituutiota ja jonka arvo on 2,4 miljoonaa euroa, ja on myös hanke kehittää alusta syöpähoidon sairaanhoitajien koulutukselle perustutkintotasolla – korosti professori Martina Smolić, FT, tieteen ja jatko-opintojen varadekaani Osijekin hammaslääketieteen ja terveydenhuollon tiedekunnasta.

Kiitos Osijekin kaupungin apulaispormestari Jasenka Crnkovićille ja Osijekin Josip Juraj Strossmayerin yliopiston tieteen, teknologian, hankkeiden ja kansainvälisen yhteistyön vararehtori, professori Sonja Vila osallistumisesta Infopäivään. sekä heidän tukisanansa tiedekunnan opettajille ja tiedekunnan tieteelliseen työhön osallistuville opiskelijoille.

Tässä yhteydessä luennon piti Osijekin Josip Juraj Strossmayerin yliopiston henkilökunta, diplomi-insinööri. sc. Darija Krstić aiheesta "EU-rahastot – mahdollisuudet uusissa rahoitusnäkymissä" ja Martina Šuto aiheesta "Erasmus+-ohjelma Osijekin yliopistossa – yksilöiden liikkuvuus ja projektiyhteistyö".

Katarina Judnić, Osijekin hammaslääketieteen ja terveyden tiedekunnan opiskelija, ja tuleva opiskelija Gennaro Orofino College of Foggiasta Italiasta, joka opiskelee tiedekunnassamme tällä lukukaudella osana Erasmus+ -liikkuvuutta, jakoivat kokemuksiaan Erasmus+ -liikkuvuudesta.

Vieritä ylös