DDS-MAP-projektin kumppanit tapasivat RSU:n lääketieteellisessä korkeakoulussa Riiassa väliaikaiseen projektikokoukseensa

17 päivänäth ja 18th kesäkuuta 2024 DDS-MAP-projektin kumppanit tapasivat RSU Redcross Medical Collegessa Riian kampuksella väliaikaiseen projektikokoukseensa. Latvialainen kumppani RSU järjesti myös tapahtuman, jonka tarkoituksena oli tiedottaa paikallisille sidosryhmille hankkeesta ja jakaa varhainen versio hankkeen tuloksista. EU4Health-ohjelman osarahoitteisen hankkeen tavoitteena on kehittää uutta koulutustarjontaa terveydenhuollon ja lähialan ammattilaisille EU:ssa, joka keskittyy uusien digitaalisten teknologioiden hankintaan ja hallintaan hoitopalvelujen toimittamisessa.

 

Maanantaiaamuna kokous alkoi yleisillä projektinhallinnan päivityksillä säännöllisillä ja jatkuvalla raportoinnilla ja sen suunnittelulla. Yhteistyökumppanit esittelivät korkeatasoista näkemystä yleiseurooppalaisen tutkimuksen tuloksista, jotka tehtiin marraskuun 2023 ja tammikuun 2024 välisenä aikana – parhaillaan valmistellaan tieteellisten julkaisujen julkaisemista tulosten levittämiseksi laajemmalle sidosryhmälle. Myöhemmin iltapäivällä esiteltiin koulutusmoduulien kehittämisen, laadunarvioinnin, viestinnän, levityksen, kestävän kehityksen ja tiedonhallinnan tehtävien etenemistä. Partner valaisi myös lisätyn ja virtuaalitodellisuuden (AR ja VR) alustan nykyistä arviota hyödyntääkseen DDS-MAP-konsortion asiantuntemusta. Ensimmäinen päivä päättyi ryhmäaivoriihiin Business malli -kankaalle, joka auttaa projektikumppaneita tekemään projektin tuloksista kestäviä pitkällä aikavälillä.

Tiistaiaamuna tohtori Helen Murphy SETU:sta piti interaktiivisen istunnon mikro-valtuuksien lähestymistavasta akkreditoinnissa. Se antoi yleiskatsauksen EU-tason mikrolupakehyksien nykytilasta ja sen mukauttamisesta eri jäsenvaltioissa. DDS-MAP-projektin kumppaniyliopistot Puolasta, Italiasta, Latviasta, Sloveniasta, Kroatiasta, Liettuasta, Saksasta ja Irlannista liittyivät täysistuntoon jakamalla maakohtaisen tilanteensa, haasteensa ja tulevaisuuden suunnitelmansa ottaa käyttöön DDS-MAP-koulutusmoduuleita. Myöhemmin kumppanit esittelivät lyhyen keskipitkän ja pitkän aikavälin strategiansa toimintasuunnitelmineen, joilla pyritään edistämään mikrooppimista, pätevyyttä ja akkreditointia digitaalisten taitojen hankinnassa ja tunnustamisessa.


Päivä päättyi RSU:n kampuksella isännöityyn levitystapahtumaan, jossa paikallisille terveydenhuollon esimiehille, sairaanhoitajille, opiskelijoille ja lähialan ammattilaisille tiedotettiin yleiseurooppalaisen tutkimuksen tuloksista digitaalisten taitojen tarpeista ja puutteista. Digitaalisten taitojen koulutusmoduulien varhaisen version esitteli Kasandra Musović Mariborin yliopistosta. Myöhemmin Andreas Dalluege puhui organisaation arvioinnin viitekehyksestä ja Vytis Radvila, Aelita Bredelyte Klaipedan yliopistosta piti pääpuheenvuoron terveydenhuollon kyberturvallisuuden digitaalisesta osaamisesta, he korostivat myös DDS-MAP-moduulien lokalisointisuunnitelmaa yhteisluontivaiheessa.

Vieritä ylös