DDS-MAP op de infodag van EU-projecten in FDMZ

Op woensdag 24 april 2024 organiseerde de Faculteit Tandheelkunde en Gezondheid Osijek een Infodag van EU-projecten van de FDMZ, waarbij DDS-MAP werd gepresenteerd en 3 andere projecten van de Faculteit, waarvan de implementatie gaande is, werden gepresenteerd.

Het project “EduCanNURS – Towards Cancer Care Continuum Approach in Undergraduate Nursing Education”;
het project “De dynamische digitale vaardigheden voor wendbaarheid en veerkracht in medische en paramedische beroepen (DDS-MAP)”;
project “Versterking van de implementatie van het gerechtvaardigde en geoptimaliseerde gebruik van ioniserende straling in de geneeskunde” i
project “Naar veilige, geoptimaliseerde en gepersonaliseerde radiologie- en radiotherapieprocedures voor zwangere patiënten”

Het werd georganiseerd om andere docenten die misschien nog niet bezig zijn met het schrijven van projectvoorstellen, die administratief erg veeleisend zijn, te laten zien dat het mogelijk is. De projecten zijn verschillend van aard, aangezien we toekomstige artsen in de tandheelkunde opleiden, maar ook masterverpleegkundigen en fysiotherapeuten. We hebben dus twee projecten die zich bezighouden met stralingsbescherming, een project om een platform te ontwikkelen dat de digitale competentie van alle belanghebbenden in de gezondheidszorg waarborgt, waarbij 10 landen en 15 partnerinstellingen betrokken zijn en een waarde heeft van 2,4 miljoen euro, en er is ook een project om een platform ontwikkelen voor de opleiding van verpleegkundigen in oncologische zorg op bachelorniveau – benadrukte professor Martina Smolić, Ph.D., vice-decaan voor Wetenschap en Postdoctorale Studies aan de Faculteit Tandheelkundige Geneeskunde en Gezondheid Osijek.

Met dank aan Jasenka Crnković, loco-burgemeester van de stad Osijek en professor Sonja Vila, Ph.D., vice-rector voor Wetenschap, Technologieën, Projecten en Internationale Samenwerking van de Josip Juraj Strossmayer Universiteit van Osijek, voor hun deelname aan de Infodag en hun steunbetuigingen aan de docenten en studenten van de faculteit die betrokken zijn bij het wetenschappelijke werk van de faculteit.

Bij deze gelegenheid werd de lezing gegeven door het personeel van de Josip Juraj Strossmayer Universiteit van Osijek, M.Sc. sc. Darija Krstić over het onderwerp “EU-fondsen – kansen in een nieuw financieel perspectief” en Martina Šuto over het onderwerp “Erasmus+ programma aan de Universiteit van Osijek – individuele mobiliteit en projectsamenwerking”.

Katarina Judnić, student aan de Faculteit Tandheelkunde en Gezondheid Osijek, en aankomend student Gennaro Orofino van het College van Foggia in Italië, die dit semester aan onze faculteit studeert als onderdeel van Erasmus+ mobiliteit, deelden hun ervaringen met Erasmus+ mobiliteit.

Scroll naar boven