DDS-MAP-projectpartners ontmoetten elkaar op de RSU Medical College – Riga voor hun tussentijdse projectbijeenkomst

Op 17e en 18e In juni 2024 kwamen de DDS-MAP-projectpartners bijeen op het RSU Redcross Medical College, op de campus van Riga, voor hun tussentijdse projectbijeenkomst. De Letse partner RSU organiseerde ook een evenement om de lokale belanghebbenden over het project te informeren en de eerste versie van de projectresultaten te delen. Het project, medegefinancierd in het kader van het EU4Health-programma, heeft tot doel een nieuw opleidingsaanbod te ontwikkelen voor professionals in de gezondheidszorg en aanverwante professionals in de EU, gericht op de verwerving en beheersing van nieuwe digitale technologieën bij de levering van zorgdiensten.

 

Op maandagochtend begon de bijeenkomst met algemene projectmanagementupdates met periodieke en continue rapportageaspecten en de planning ervan. Partners presenteerden inzichten op hoog niveau over de pan-Europese onderzoeksresultaten die tussen november 2023 en januari 2024 werden uitgevoerd. Er worden voorbereidingen getroffen voor het publiceren van wetenschappelijke publicaties om de resultaten te verspreiden onder de bredere gemeenschap van belanghebbenden. Later op de middag werd de taakvoortgang op het gebied van de ontwikkeling van trainingsmodules, kwaliteitsbeoordeling, communicatie, verspreiding, duurzaamheid en gegevensbeheer gepresenteerd. Partner werpt ook licht op de huidige beoordeling van het Augmented en Virtual Reality (AR en VR) platform om de expertise binnen het DDS-MAP-consortium te benutten. De eerste dag werd afgesloten met een groepsbrainstorm over het Business Model Canvas dat projectpartners zal helpen de projectresultaten op de lange termijn duurzaam te maken.

Op dinsdagochtend hield Dr. Helen Murphy van SETU een interactieve sessie over de aanpak van accreditatie met microcredentials. Het gaf een overzicht van de huidige stand van zaken van de microcredentialingskaders op EU-niveau en de aanpassing ervan in verschillende lidstaten. Partneruniversiteiten van het DDS-MAP-project uit Polen, Italië, Letland, Slovenië, Kroatië, Litouwen, Duitsland en Ierland namen deel aan de plenaire vergadering door hun situatie op landniveau, uitdagingen en toekomstplannen te delen om dergelijke referenties voor DDS-MAP-trainingsmodules in te voeren. Latere partners presenteerden hun korte-, middellange- en langetermijnstrategie met actieplannen om de inspanningen ter bevordering van micro-leren, kwalificaties en accreditatie voor de verwerving en erkenning van digitale vaardigheden naar voren te brengen.


De dag werd afgesloten met een verspreidingsevenement op de RSU-campus, waarbij de plaatselijke gezondheidszorgmanagers, verpleegkundigen, studenten en paramedici werden geïnformeerd over de pan-Europese onderzoeksresultaten over de behoeften en lacunes in digitale vaardigheden. De eerste versie van de trainingsmodules over digitale vaardigheden werd gepresenteerd door Kasandra Musović van de Universiteit van Maribor. Later sprak Andreas Dalluege over het organisatorische beoordelingskader, en Vytis Radvila, Aelita Bredelyte, van de Universiteit van Klaipeda hield een keynote over digitale competentie in cyberbeveiliging in de gezondheidszorg. Ze benadrukten ook het lokalisatieplan van de DDS-MAP-modules voor de co-creatiefase.

Scroll naar boven